PBS Teachers

Contents:

  • Featured Classroom Resources
  • What’s New on PBS Teachers
  • Teacher Discussions
  • Professional Development

Deze portal van de Amerikaanse publieke omroep PBS richt zich op leerkrachten in het basisonderwijs. Browsen in het beschikbare, rechtenvrij av-materiaal kan via de navigatie op leeftijdsgroep en daarbinnen op thema. Per thema zijn vervolgens de ‘Classroom resources’, de discussies en de voorbeeldlessen van PBS TeacherLine te vinden. Ook materiaal van lokale PBS televisiestations wordt aangeboden in dit archief. De ‘Classroom resources’ omvatten zowel uitzendingen als interactieve spellen en simulaties en uitgewerkte lessen. De bronnen die voor gebruik in de klas worden aangeboden voldoen aan educatieve standaarden.
Voor ingelogde docenten is er de mogelijkheid om deel te nemen aan discussies.

Voorbeeld van het gericht aanbieden van online televisieuitzendingen uit het PBS omroeparchief aan 1 doelgroep, namelijk docenten in het basisonderwijs. De portal biedt dan ook veel meer dan een filter op de catalogus van het televisiestation. Het av-materiaal dat voor hervertoning in de klas (soms alleen in de V.S.) in aanmerking komt, wordt aangeboden in combinatie met uitgewerkte lessen en met leermateriaal voor de docenten zelf.
De portal heeft een heldere navigatiestructuur. Na het zoeken met eigen zoekwoorden is het zoekresultaat makkelijk te filteren op media type, thema of leeftijdsgroep.